x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia vrea să recruteze comandouri afgane pentru a lupta în Ucraina

Rusia vrea să recruteze comandouri afgane pentru a lupta în Ucraina

26 Oct 2022   •   16:34
Rusia vrea să recruteze comandouri afgane pentru a lupta în Ucraina

Membrii corpului de comando al armatei naționale afgane, care au fost instruiți de Marea Britanie și SUA, ar fi fost contactați cu oferte de a se alătura armatei ruse, relatează Sky News.

Mai multe surse militare și de securitate afgane au declarat pentru Foreign Policy că adăugarea acestor comandouri ar putea avea un impact important pe câmpul de luptă.

Este vorba de 20.000 - 30.000 de voluntari care au rămas după ce Occidentul s-a retras din Afganistan în 2021. Doar un număr mic a putut fi evacuat,, iar alții au fugit în țările vecine sau au rămas ascunși pentru a evita capturarea și executarea de către talibani.

Mulți dintre aceștia au rămas fără locuri de muncă sau speranță, iar unii dintre ei încă așteaptă să fie relocați în Marea Britanie sau în SUA.

Surse de securitate afgane au declarat că acest lucru i-ar putea face să devină o pradă ușoară pentru recrutorii ruși.

"Nu au țară, nu au locuri de muncă, nu au viitor. Nu au nimic de pierdut", potrivit unei surse care a dorit să-și păstreze anonimatul. 

Unele surse au sugerat că până la 10.000 de foști membri ai trupelor de comando ar putea accepta oferta după ce vor fi contactați prin WhatsApp și Signal.

×
Subiecte în articol: comando afgani Rusia ucraina