x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşii au prezentat un martor pentru a dovedi implicarea Ucrainei în tragedia MH-17

Ruşii au prezentat un martor pentru a dovedi implicarea Ucrainei în tragedia MH-17

de Dan Constantin    |    25 Dec 2014   •   09:52
Ruşii au prezentat un martor pentru a dovedi implicarea Ucrainei în tragedia MH-17

Un soldat dezertor susține că are indicii concrete că un avion de luptă ucrainean a doborât avionul companiei Malaysian Airlines. Martorul, cu identitate protejată, a fost prezentat de comisia înființată de Rusia pentru ancheta în cazul catastrofei zborului MH-17, chiar în ziua în care la Minsk au fost reluate negocierile dintre ucrainieni și rebelii separatiști prorusi, precizează Deutsche Welle.

Martorul, soldat pe aeroportul militar din Dnepropetrovsk, a spus că în ziua catastrofei a văzut cum au fost montate două rachete pe un avion de luptă SU-25, iar la întoarcerea din misiune aparatul a aterizat fără rachete. Martorul mai susține că l-ar fi auzit pe pilot spunând: "avionul a fost într-un loc nepotrivit, într-un moment nepotrivit", relatează publicația Moskow Times.

Un oficial rus a declarat că poate pune la dispoziția comisiei internaționale de anchetă și alte dovezi privind implicarea Ucrainei în catastrofa în care au murit toți călătorii și echipajul zborului MH-17.

Anterior, presa din Rusia a difuzat opinia lui Valentin Vasilescu, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni, potrivit căruia avionul companiei Malaysia Airlines ar fi fost doborât de un avion SU-25 al forțelor aeriene ale Ucrainei, condus probabil de un pilot polonez.

Comisia de anchetă înființată de Olanda reconstituie avionul Boeing din resturile adunate în perimetrul catastrofei și se estimează ca vor fi anunțate concluziile anul viitor. O comisie independentă germană a pus responsabilitatea doborârii avionului în sarcina rebelilor proruși din regiunea Donbas.

×