x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii vor să fugă din țară după ce Vladimir Putin a anunțat „mobilizarea parțială”. Biletele către Erevan, Tbilisi și Istanbul, epuizate în câteva minute

Rușii vor să fugă din țară după ce Vladimir Putin a anunțat „mobilizarea parțială”. Biletele către Erevan, Tbilisi și Istanbul, epuizate în câteva minute

21 Sep 2022   •   13:51
Rușii vor să fugă din țară după ce Vladimir Putin a anunțat „mobilizarea parțială”. Biletele către Erevan, Tbilisi și Istanbul, epuizate în câteva minute
Sursa foto: Hepta

Anunțul lui Vladimir Putin despre „mobilizarea parțială” îi face pe ruși foarte nervoși. Cererea pentru cumpărarea de bilete de avion pentru a părăsi țara a explodat. Mulți dintre bărbații din Rusia s-au grăbit să cumpere bilete către Erevan, Tbilisi și Istanbul. 

„La câteva minute după discursul lui Putin, toate biletele pentru zboruri directe din 21 septembrie spre Istanbul și Erevan au fost epuizate”, se arată în postarea publicației „Verstka”.


Canalul de Twitter Nexta a publicat capturi care arată că rușii s-au grăbit să cumpere bilete către Erevan, Tbilisi și Istanbul.

 

Pe 20 septembrie, la 6 seara, cea mai căutată formulare pe Google în Rusia era ”Cum să pleci din Rusia”, potrivit Meduza. 

 

Implicații apar și pe piața financiară. Moneda rusească a coborât miercuri până la un curs de 63 de ruble pentru un dolar, revenind la cea mai redusă valoare din ultimele două luni, iar acţiunile companiilor ruseşti au înregistrat scăderi de peste 10%, după ce Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare a rezerviştilor după Cel de-al Doilea Război Mondial. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.  Ulterior, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a precizat că Rusia va mobiliza 300.000 de rezervişti pentru a-şi consolida trupele în Ucraina. Putin și Șoigu au subliniat că vor fi mobilizați doar rezerviști, nu studenți sau recruți.

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia