x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruta balcanică a drogurilor s-a extins recent în Kosovo, Bosnia, Macedonia, Bulgaria şi România

Ruta balcanică a drogurilor s-a extins recent în Kosovo, Bosnia, Macedonia, Bulgaria şi România

05 Iun 2013   •   18:46
Ruta balcanică a drogurilor s-a extins recent în Kosovo, Bosnia, Macedonia, Bulgaria şi România
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Ruta balcanică a drogurilor, prin care heroina din Afganistan ajunge pe pieţele din Europa Occidentală, s-a răspândit recent în Kosovo, Bosnia, Macedonia, Bulgaria şi România, a declarat miercuri, la Moscova, premierul sârb Ivica Dacic, care se ocupă şi de portofoliul Internelor,informează agerpres.ro.

În cadrul unei conferinţe internaţionale privind drogurile, Dacic a spus că s-a redus cantitatea de stupefiante confiscate pe teritoriul Serbiei, fapt care ar putea fi explicat prin extinderea rutei balcanice, care este folosită de asemenea şi pentru traficul de cocaină.

Grupările albaneze de criminalitate organizată constituie o parte semnificativă din cartelurile europene ale drogurilor, aşa cum arată datele la nivel internaţional, a spus Dacic.

Premierul a subliniat că majoritatea organizaţiilor de criminalitate organizată din Serbia sunt implicate în traficul de droguri, întrucât poziţia geografică a ţării o transformă în cea mai scurtă rută pentru heroina transportată din Afganistan spre pieţele din Europa Occidentală.

Dacic a declarat de asemenea că o luptă eficientă împotriva traficului de droguri cere instituirea unor echipe comune de anchetă la nivel internaţional.  

×
Subiecte în articol: trafic droguri