x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul premierului Sanna Marin, învins în Finlanda. Opoziţia conservatoare a câştigat alegerile parlamentare

Partidul premierului Sanna Marin, învins în Finlanda. Opoziţia conservatoare a câştigat alegerile parlamentare

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2023   •   09:45
Partidul premierului Sanna Marin, învins în Finlanda. Opoziţia conservatoare a câştigat alegerile parlamentare
Sursa foto: Hepta

Liderul opoziţiei conservatoare, Petteri Orpo, a câştigat scrutinul parlamentar din Finlanda, învingând forţele de centru-stânga ale premierului în exerciţiu Sanna Marin, informează postul de televiziune BBC News.

"Am primit cel mai mare mandat", a declarat Petteri Orpo, liderul Partidului Coaliţiei Naţionale (centru-dreapta), formaţiune care a obţinut 20,8% din voturi şi va avea 48 de locuri în Parlamentul de la Helsinki.

Pe locul al doilea s-a clasat Partidul Finlandezilor (dreapta), cu 20,1% din voturi (46 de locuri în Parlament), în timp ce Partidul Social-Democrat (centru-stânga), al premierului în exerciţiu Sanna Marin, a avut scorul electoral de 19,9% şi va avea 43 de locuri în Parlament.

Premierul Sanna Marin şi-a recunoscut, duminică seară, înfrângerea în scrutinul parlamentar, conform agenţiei Reuters.

Partidul Centrului a obţinut 23 de locuri în Parlament, formaţiunea ecologistă Liga Verde, 13 locuri (în scădere de la 20 de locuri), iar Alianţa Stângii va avea 11 mandate în Parlament.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alegeri Finlanda Sanna Marin