x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sărbători traumatizante pentru sute de copii. Ce l-au văzut păţind pe „Moş Crăciun”

Sărbători traumatizante pentru sute de copii. Ce l-au văzut păţind pe „Moş Crăciun”

25 Dec 2013   •   11:49
Sărbători traumatizante pentru sute de copii. Ce l-au văzut păţind pe „Moş Crăciun”

Sute de copii din oraşul polonez Ustrzykach Dolnych au fost martorii unui accident de sanie în urma căruia un bărbat beat care interpreta rolul lui Moş Cărciun şi asistenta acestuia, la rândul ei în stare de ebrietate, au ajuns la spital.

Bărbatul de 51 de ani, care juca rolul lui Moş Cărciun şi asistenta acestuia, o femeie de 31 de ani, care interpreta un rol de spiriduş, erau aşteptaţi la deschiderea unui târg de Crăciun din oraşul Ustrzykach Dolnych. Sute de copii din localitate se strânseseră deja la faţa locului, pentru a aştepta sosirea Moşului.

Când Moşul şi asistenta sa au sosit, însă, aceştia erau în evidentă stare de ebrietate, nefiind capabili nici măcar să cânte colindele pe care trebuiau să le interpreteze.

Bărbatul de 51 de ani şi asistenta sa veniseră la târgul de Crăciun într-o sanie trasă de un cal. În timp ce încercau să avanseze în acest vehicul, un automobil aflat în spate a claxonat, speriând calul care a luat-o la fugă.

Bărbatul care ţinea hăţurile nu a putut controla animalul, care în fuga lui a izbit sania de un zid.

Incidentul a avut loc în prezenţa a sute de copii. În urma accidentului, „Moş Crăciun” şi asistenta sa au fost duşi la spital, suferind numeroase contuzii.

Analizele de sânge au arătat că aceştia se aflau în avansată stare de ebrietate, poliţia urmând să le deschidă dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

“Ei trebuiau să fie principala atracţie a târgului, aşa că mulţi părinţi şi-au adus copiii special ca să-i vadă. În schimb le-a fost dat să-i vadă pe cei doi care erau evident beţi şi se purtau de parcă abia ieşiseră dintr-un club de noapte”, a povestit Zdzislaw Molodynski, unul dintre martori.

“Nu mă bucur că au avut accident şi au ajuns la spital, dar mă bucur că fiul meu n-a apucat să stea de vorbă cu ei”, a declarat şi Magda Dudzinska, o femeie care a venit cu fiul ei de şapte ani la târg, pentru a-l cunoaşte pe “Moş Crăciun”. 

×
Subiecte în articol: actor mos craciun mos craciun accident