x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy, cu lupa pe sursele ziariştilor

Sarkozy, cu lupa pe sursele ziariştilor

de Anca Aldea    |    04 Noi 2010   •   00:00

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, revine în forţă pe prima pagină a ziarelor din Hexagon. Sarkozy supervizează personal supravegherea unor ziarişti, scrie publicaţia satirică săptămânală Le Canard Enchaîné, într-un articol semnat de redactorul-şef Claude Angeli. Acuzaţia este gravă, consideră ziarul Le Monde, citat de Agerpres.

Citând surse anonime din cadrul Direcţiei Centrale de Informaţii Interne (DCRI), Le Canard Enchaîné scrie că "cel puţin de la începutul anului, de îndată ce un jurnalist începe o anchetă incomodă pentru el sau pentru ai lui, Sarkozy îi cere lui Bernard Squarcini (şeful Direcţiei franceze de informaţii) să se ocupe de acest neruşinat. Mai clar, să îl pună sub supraveghere, să îi monitorizeze relaţiile şi, mai ales, informatorii".

Angeli afirmă totodată că, în cadrul DCRI, a fost creat un grup special însărcinat cu depistarea surselor anumitor ziarişti. Metoda, explică jurnalistul de la Le Canard Enchaîné, constă, între altele, în verificarea facturilor telefonice detaliate ale ziariştilor pentru a le identifica sursele. "Operatorii telefonici sunt în complicitate cu noi", a declarat o sursă din DCRI.

×
Subiecte în articol: externe