x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy, Putin şi Berlusconi, invitaţi de onoare la sărbătoarea Revoluţiei Libiene!

Sarkozy, Putin şi Berlusconi, invitaţi de onoare la sărbătoarea Revoluţiei Libiene!

27 Aug 2009   •   00:00

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, precum şi şeful statului şi premierul din Rusia, Dmitri Medvedev şi, respectiv, Vladimir Putin, sunt aşteptaţi marţea viitoare la Tripoli pentru cea de-a 40-a aniversare a revoluţiei libiene, care l-a adus la putere pe colonelul Muammar Al-Ghaddafi, potrivit organizatorilor, relatează AFP.



''Sarkozy, Medvedev şi Putin vor participa'' la aniversare, a declarat joi pentru AFP un membru al echipei care se ocupă de organizarea acestui eveniment ce va fi celebrat cu fast la Tripoli. Şeful guvernului italian, Silvio Berlusconi, cuplul regal spaniol, precum şi ''între patruzeci şi cincizeci de şefi de stat africani'' vor fi şi ei prezenţi la manifestări, a adăugat el sub acoperirea anonimatului.

Preşedinţia Consiliului italian de miniştri /guvernul/ a anunţat că Berlusconi va merge duminica viitoare în Libia cu ocazia împlinirii unui an de la semnarea Tratatului de prietenie dintre cele două ţări. Dar, potrivit serviciilor guvernului, el nu va avea niciun reprezentant al Italiei la manifestări.

Festivităţile cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a sosirii la putere a lui Ghaddafi vor avea loc la scurt timp după furia provocată de primirea triumfală în Libia a lui Abdelbaset al-Megrahi, condamnat la închisoare pe viaţă pentru atentatul de la Lockerbie /270 de morţi/, dar eliberat de Scoţia pe motive de sănătate. Această primire a suscitat reacţii de indignare în Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, a anunţat deja că va participa la ceremoniile de la Tripoli, în timp ce mai mulţi şefi de stat africani sunt aşteptaţi la eveniment, dar şi pentru a fi prezenţi luni la un summit extraordinar al Uniunii Africane /UA/ privind conflictele din Africa, la iniţiativa lui Ghaddafi.

×
Subiecte în articol: externe