x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șase bănci centrale analizează posibilitatea emiterii propriilor criptomonede

Șase bănci centrale analizează posibilitatea emiterii propriilor criptomonede

21 Ian 2020   •   15:23
Șase bănci centrale analizează posibilitatea emiterii propriilor criptomonede

Şase din cele mai mari bănci centrale ale lumii au căzut de acord să facă schimb de cunoştinţe şi expertiză cu privire la posibilitatea emiterii propriilor monede digitale, a anunţat Banca Centrală Europeană.
Grupul compus din Banca Angliei, Banca Centrală Europeană, Banca Japoniei, Banca Canadei, Banca Centrală a Suediei şi Banca Naţională a Elveţiei va fi condus de fostul oficial al BCE, Benoit Coeure, şi va coopera de asemenea cu Banca Reglementelor Internaţionale (BIS).

Grupul va analiza o serie de aspecte ce ţin de monedele digitale emise de băncile centrale precum opţiunile economice, funcţionale şi de design tehnic, inclusiv interoperabilitatea transfrontalieră şi schimbul de cunoştinţe cu privire la tehnologiile emergente.

Până acum, marile bănci centrale s-au abţinut să reglementeze monedele digitale, deoarece nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la modul în care ar trebui făcut acest lucru şi după ce au concluzionat că acestea sunt prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar.

Însă, proiectul reţelei sociale Facebook de a introduce o nouă criptomonedă, denumită Libra, a dat naştere la îngrijorări în rândul politicienilor şi a determinat mai mulţi guvernatori ai unor importante bănci centrale din Europa să avertizeze Facebook că trebuie să se aştepte la o mulţime de întrebări din partea autorităţilor de reglementare cu privire la Libra.

AGERPRES

×