x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase persoane reţinute în Marea Britanie pentru incendierea Coranului

Şase persoane reţinute în Marea Britanie pentru incendierea Coranului

24 Sep 2010   •   00:00

Poliţia britanică a reţinut şase persoane, bănuite de incitare la ură rasială după publicarea pe Internet a unei înregistrări video în care un grup de tineri arde mai multe exemplare ale Coranului, informează Mediafax.



 "Arestările au avut loc în urma (unui incident în care) se pare că au fost arse două exemplare ale Coranului la Gateshead, în data de 11 septembrie", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Northumbria.

"Incidentul a fost înregistrat, iar clipul a fost publicat pe Internet", a precizat el.

Înregistrarea publicată pe Youtube arată şase tineri, cu feţele acoperite, care varsă benzină pe o carte, căreia îi dau foc, repetând apoi scenariul cu o a doua carte. După incendierea cărţilor, tinerii strigă de bucurie privind cum ard acestea, scandând "11 septembrie, ziua internaţională de ardere a Coranului" şi "pentru băieţii din Afganistan".

Poliţia din Northumbria a precizat că a reţinut două persoane la 15 septembrie, iar alte patru au fost reţinute la 22 septembrie, toţi cei şase suspecţi fiind ulterior eliberaţi condiţionat.

Autorităţile locale din Gateshead au precizat că "tipul de comportament prezentat în această înregistrare nu este deloc reprezentativ" pentru comunitatea locală. "Comunitatea noastră dă dovadă de respect reciproc şi colaborăm în continuare cu liderii comunitari şi cu persoane de toate confesiunile şi credinţele, pentru a menţine bunele relaţii", precizează un comunicat oficial.

Incidentul a fost anunţat la mai puţin de două săptămâni după ce pastorul american Terry Jones a anulat, în ultimul moment, planul de a arde exemplare din Coran pentru a marca împlinirea a nouă ani de la atentatele din 11 septembrie.

×
Subiecte în articol: externe