x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal uriaș la Boeing. CEO Dave Calhoun va demisiona ca urmare a problemelor legate de siguranța avioanelor companiei

Scandal uriaș la Boeing. CEO Dave Calhoun va demisiona ca urmare a problemelor legate de siguranța avioanelor companiei

de Vali Deaconescu    |    25 Mar 2024   •   17:15
Scandal uriaș la Boeing. CEO Dave Calhoun va demisiona ca urmare a problemelor legate de siguranța avioanelor companiei
Sursa foto: Hepta

CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, și alți executivi de top își dau demisia din funcțiile lor în urma recentelor controverse legate de siguranța avioanelor companiei.

Gigantul aviatic a anunțat luni că Calhoun intenționează să demisioneze la sfârșitul anului. Președintele consiliului de administrație, Larry Kellner, și Stan Deal, președinte și CEO al Boeing Commercial Airplanes, părăsesc și ei compania.

Reconstrucția executivă vine în contextul în care Boeing a fost supus unei scrutine intense în urma mai multor probleme de siguranță legate de avioanele sale 737 Max. Mai devreme în acest an, un avion Boeing 737 Max 9 și-a pierdut ușa în timpul zborului, lăsând o gaură imensă într-un avion plin de pasageri forțați să aterizeze de urgență.

„A fost cel mai mare privilegiu al vieții mele să slujesc la Boeing”, a declarat Calhoun într-o scrisoare către angajați. „Ochii lumii sunt asupra noastră, și știu că vom trece cu bine peste acest moment, devenind o companie mai bună. Ne vom concentra ferm pe finalizarea muncii pe care am făcut-o împreună pentru a readuce compania noastră la stabilitate după provocările extraordinare din ultimii cinci ani, având siguranța și calitatea în centrul atenției în tot ceea ce facem.”

Calhoun a fost numit în funcția de top a Boeingului în 2020, după ce fostul CEO Dennis Muilenburg a fost demis în urma accidentelor fatale cu avioane 737 Max, potrivit Fox News.

×
Subiecte în articol: Dave Calhoun boeing Boeing 737 MAX 9