x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal diplomatic. Jaroslaw Kaczynski spune că în Danemarca este permisă pedofilia

Scandal diplomatic. Jaroslaw Kaczynski spune că în Danemarca este permisă pedofilia

02 Dec 2014   •   13:01
Scandal diplomatic. Jaroslaw Kaczynski spune că în Danemarca este permisă pedofilia

Un scandal diplomatic a izbucnit între Polonia şi Danemarca, ca urmare a declaraţiilor fostului premier polonez Jaroslaw Kaczynski, liderul celui mai mare partid de opoziţie Dreptate şi Justiţie (PiS), care a afirmat într-un interviu acordat săptămânalului Wprost că în Danemarca este permisă pedofilia, informează agenţia de presă TASS.

Ambasadorul Danemarcei în Polonia, Steen Hommel, a cerut explicaţii de la Kaczynski, care la ora actuală este candidat pentru funcţia de premier din partea PiS. 'Pedofilia nu este permisă de legile Danemarcei şi nu este admisă de societatea daneză. Sunt uluit de dovezile dumneavoastră pentru astfel de declaraţii provocatoare şi sper că veţi da cât mai repede explicaţiile solicitate de mine', a declarat diplomatul danez.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei tineretului danezo-polonez, Poul Dose, a declarat pentru site-ul Polennu.dk că Jaroslaw Kaczynski 'minte'. 'Pedofilia nu este permisă, ci este interzisă în Danemarca. Sper că ambasadorul danez va primi foarte repede un răspuns rezonabil, pentru că în caz contrar ne vom implica în mod activ în campania electorală de anul viitor şi vom îndemna tineretul polonez să nu voteze pentru acest mincinos notoriu, care răspândeşte ură inutilă şi prejudecăţi false între Polonia şi Danemarca', a spus Dose.

×