x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal în familia președintelui ales al SUA. Hunter Biden implicat în deturnare de fonduri

Scandal în familia președintelui ales al SUA. Hunter Biden implicat în deturnare de fonduri

10 Dec 2020   •   10:32
Scandal în familia președintelui ales al SUA. Hunter Biden implicat în deturnare de fonduri
Sursa foto: Hepta

Noul președinte al Statelor Unite, democratul Joe Biden, se confruntă deja cu un scandal. Fiul său, Hunter Biden, a anunțat că este anchetat în statul Delaware cu privire la situația sa financiară. Acest stat american este paradis fiscal.

"Iau acest lucru foarte în serios, dar am încredere că o analiză profesională şi obiectivă va arăta că mi-am gestionat afacerile în mod legal şi corespunzător, inclusiv cu ajutorul unor consilieri fiscali profesionişti", a explicat acesta.

Totodată, și echipa tatălui său își arată susținerea față de acțiunile lui Hunter Biden.

"Preşedintele ales Biden este extrem de mândru de fiul său care a fost nevoit să facă faţă unor provocări teribile, în special atacurile personale josnice din ultimele luni, pentru a ieşi întărit în final", a transmis echipa de tranziţie a lui Joe Biden, în acelaşi comunicat, citat de AFP.

Donald Trump a acuzat familia opozantului său, în timpul cursei pentru Casa Albă, spunând că este o "întreprindere criminală" și a dezvăluit afacerile lui Hunter Biden în China și Ucraina, în perioada administrației Barak Obama, când Joe Biden era vicepreședinte. 

Actualul președinte SUA a făcut dezvăluiri, potrivit cărora Joe Biden a reușit să înlăture din funcție un procuror ucrainean pentru a-l scăpa de anchetă pe fiul său, acuzat de corupție. Joe Biden a fost membur în Consiliul de Administrație a societății de gaze naturale Burisma.
 

×
Subiecte în articol: sua Joe Biden Hunter Biden