x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SCANDAL în Germania: Şeful Gestapo-ului a fost îngropat într-un cimitir evreiesc!

SCANDAL în Germania: Şeful Gestapo-ului a fost îngropat într-un cimitir evreiesc!

de Istvan Deak    |    03 Noi 2013   •   17:44
SCANDAL în Germania: Şeful Gestapo-ului a fost îngropat într-un cimitir evreiesc!

Corpul neînsufleţit al nazistului Heinrich Mueller, una dintre cele mai temute figuri ale nazismului, şef al poliţiei secrete Gestapo, a fost îngropat în 1945 într-o groapă comună din cimitirul evreiesc din Berlin - Mitte.

Ziarul german Bild a fost primul care a venit cu dezvăluirea potrivit căreia renumitul şef al Gestapo-ului este înmormântat în cimitirul evreiesc din Berlin, scrie revista germană Der Spiegel. Confirmarea surprinzătoare vine din partea lui Johannes Tuchel, director al memorialului Rezistenţei germane, conform căruia "trupul lui Mueller a fost înmormântat în 1945 într-o groapă comună din cimitirul evreiesc din Berlin - Mitte", districtul central din capitala Germaniei.

Cercetările de arhivă efectuate de Tuchel au arătat că în ceea ce priveşte soarta şefului nazist al poliţiei secrete, toate serviciile secrete occidentale au urmat o pistă greşită. În opinia lor, Mueller ar fi reuşit să supravieţuiască prăbuşirii regimului nazist.

"Serviciile Secrete au încasat o mare păcăleală", a declarat Tuchel, pentru că "în august 1945, corpul lui Mueller a fost descoperit de o echipă de angajaţi temporar în serviciul de pompe funebre, într-un mormânt situat în apropierea Ministerului de Aviaţie al Reich-ului".

Tuchel precizează că "trupul lui Mueller purta o uniformă de general şi în buzunarul interior de la piept, pe partea stângă, purta cartea sa de angajat cu fotografia".

Până la acest moment nu s-a descoperit cum a ajuns corpul celui mai nemilos persecutor al evreilor chiar în cimitirul evreiesc din Berlin.

Preşedintele comunităţii evreieşti germane, Dieter Graumann, a declarat: "Este o enormă monstruozitate că unul dintre naziştii cei mai sadici este îngropat într-un cimitir evreiesc, murdărind astfel, într-un mod infam, memoria victimelor".


×
Subiecte în articol: Gestapo Heinrich Mueller