x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul Qatargate. Eva Kaili a fost eliberată din închisoare

Scandalul Qatargate. Eva Kaili a fost eliberată din închisoare

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   13:00
Scandalul Qatargate. Eva Kaili a fost eliberată din închisoare
Sursa foto: Hepta

Fosta vicepreşedintă a Parlamentului European, Eva Kaili, implicată în scandalul Qatargate, a ieșit din închisoare după 4 luni și a fost plasată în arest la domiciliu.

Europarlamentarul grec Eva Kaili, care a fost acuzată de corupție în cadrul scandalului Qatargate, a fost eliberată vineri din închisoare și plasată în arest la domiciliu. Kaili a părăsit închisoarea Haren din Bruxelles în mașina avocatului său și a fost condusă direct la apartamentul său de lângă Parlamentul European, unde i s-a ordonat să rămână până la proces, în timp ce purta o brățară electronică de urmărire, relatează AFP.

"Fiica mea mă așteaptă, așa că sunt foarte fericită că voi fi cu ea peste puțin timp. Vom vorbi în curând, mulțumesc", le-a spus Kaili jurnaliștilor, referindu-se la copilul ei în vârstă de doi ani.

Kaili, în vârstă de 44 de ani, fosta vicepreședintă a Parlamentului European, a devenit imaginea publică a scandalului de corupție care a zguduit politica europeană.

Înainte de a fi eliberată, ea a petrecut patru luni în arest și a fost ultimul dintre principalii suspecți care a rămas în detenție în închisoare în timp ce ancheta belgiană continuă.

Alți doi oficiali europeni, europarlamentarul belgian Marc Tarabella și fostul deputat european italian Pier Antonio Panzeri, au fost eliberați, joi, la reședințele lor din Belgia, purtând, de asemenea, brățări electronice de urmărire.

Ancheta se concentrează pe presupusele încercări ale Qatarului și Marocului de a cumpăra influență în Parlamentul European. Ambele țări neagă orice implicare, la fel ca și Kaili și Tarabella.

×