x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A scăzut numărul migranților care au încercat să traverseze Canalul Mânecii în bărci, din Franța, în 2023

A scăzut numărul migranților care au încercat să traverseze Canalul Mânecii în bărci, din Franța, în 2023

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   22:49
A scăzut numărul migranților care au încercat să traverseze Canalul Mânecii în bărci, din Franța, în 2023
Sursa foto: Hepta

Numărul migranților care pleacă din Franța pentru a traversa Canalul Mânecii în bărci a scăzut în acest an, deoarece forțele de securitate franceze au intensificat interceptarea pe uscat. E vorba de o scădere de 30%.

Numărul migranților care pleacă de pe țărmurile franceze pentru a traversa Canalul Mânecii cu ambarcațiuni mici a scăzut în acest an, deoarece forțele de securitate franceze au intensificat interceptarea pe uscat a grupurilor care încearcă să treacă ilegal canalul, potrivit pazei de coastă franceze și Ministerului de Interne britanic, relatează Reuters.

De la începutul anului, 34.000 de persoane au încercat să traverseze Canalul Mânecii față de 52.000 în 2022, ceea ce reprezintă o scădere de 30% .

"Acest lucru este legat de intervenția forțelor de securitate, facem multe interceptări pe coastă", a declarat Veronique Magnin, purtător de cuvânt al pazei de coastă franceze.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canalul manecii migranti franta