x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimb de focuri în Rusia, înaintea începerii Olimpiadei de la Soci: Cinci oameni au murit

Schimb de focuri în Rusia, înaintea începerii Olimpiadei de la Soci: Cinci oameni au murit

15 Ian 2014   •   10:04
Schimb de focuri în Rusia, înaintea începerii Olimpiadei de la Soci: Cinci oameni au murit

Trei membri ai forţelor de securitate ruse şi doi militanţi islamişti au fost ucişi miercuri într-un schimb de focuri în sudul Rusiei, cu mai puţin de o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, informează Reuters, citată de Agerpres.

Schimbul de focuri urmează celor două atentate sinucigaşe comise recent la Volgograd, care au alimentat preocupările în legătură cu securitatea înaintea Olimpiadei de la Soci şi posibilitatea unor atacuri în timpul desfăşurării evenimentului.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a pus în joc prestigiul personal şi politic pentru succesul Jocurilor Olimpice, programate să se deschidă la 7 februarie, şi a plasat forţele de securitate în stare de alertă înainte şi pe durata Olimpiadei.

Potrivit Interfax, forţele de securitate au izolat un grup de militanţi islamişti într-o casă din satul Karlanyurt din Daghestan, republică din Caucazul de Nord, unde insurgenţii luptă pentru crearea unui stat islamic.

În schimbul de focuri, transmite Interfax, au fost răniţi şi cinci ofiţeri ruşi.

Mahacikala, capitala Daghestanului, este situată la aproximativ 620 km est de Soci, gazda Jocurilor Olimpice din această iarnă.

Comitetul naţional pentru combaterea terorismului în Rusia (NAC) a refuzat să comenteze în legătură cu acest incident, dar a confirmat operaţiunea specială împotriva unui grup de militanţi în Daghestan.

Daghestanul, locuit de o majoritate musulmană, este afectat de atentate şi tiruri de arme, care vizează în principal forţele de ordine şi oficiali guvernamentali.

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultima lună în urma a două atentate sinucigaşe la Volgograd, în sudul ţării. Preşedintele Vladimir Putin a ordonat suplimentarea măsurilor de securitate în urma acestor atacuri.

×