x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimbări în procedura de solicitare a vizei pentru Marea Britanie

Schimbări în procedura de solicitare a vizei pentru Marea Britanie

20 Mar 2014   •   16:26
Schimbări în procedura de solicitare a vizei pentru Marea Britanie

Ambasada britanică va înceta de săptămâna viitoare să primească cereri de viză. Din data de 28 martie 2014, compania Teleperformance LTD va colecta aceste cereri în schimbul unei taxe de 59 de lire sterline (plătibilă în euro, la cursul de schimb consular). Biroul Teleperformance se află în Regus Business Centre, Str. C.A. Rosetti nr. 17, sector 2, Bucureşti şi va fi deschis pentru public între orele 09:00 şi 13:00 în ziua de vineri, astfel: o dată la două săptamâni, în afara perioadelor de vârf, şi săptămânal, în perioadele de vârf. Solicitările vor fi acceptate pe baza unei programări prealabile, se arată într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti.

Modificările anunţate îi privesc în principal pe terţii naţionali rezidenţi în România, precum şi pe acei cetăţeni români care necesită o viză pentru Teriitoriile Dependente ale Regatului Unit şi Commonwealth.

La 30 septembrie 2013, UK Visas and Immigration (UKVI), parte din UK Home Office, a anunţat că Teleperformance LTD şi VFS Global au preluat contractele pentru Centrele de solicitare a vizelor în străinătate.

De atunci, UKVI a lucrat cu noii parteneri comerciali pe plan internaţional pentru a implementa schimbările care rezultă din introducerea acestor contracte. În ultimele
două luni, s-a parcurs o periodă de tranziţie pentru a se asigura că Centrele de primire a cererilor de vize sunt pregătite.

La nivel internaţional, noul sistem facilitează funcţionarea unui număr sporit de Centre de primire a cererilor de vize şi oferirea unui serviciu de calitate superioară, inclusiv prin mărirea ofertei premium şi de prioritate şi creşterea accesibilităţii.

UKVI va reduce numărul orelor de lucru în locaţiile unde volumul de cereri de viză nu justifică servicii cu orar întreg şi va solicita clienţilor din zone cu volum redus de cereri să contribuie la costurile pe care le presupun aceste servicii.

Detalii despre aceste schimbări vor fi postate pe website-ul Ambasadei www.gov.uk/world/romania în următoarele săptămâni.


×