x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scholz oferă „garanții” că Germania nu va lua parte la războiul din Ucraina

Scholz oferă „garanții” că Germania nu va lua parte la războiul din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2024   •   14:45
Scholz oferă „garanții” că Germania nu va lua parte la războiul din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Cancelarul german Olaf Scholz a încercat să reasigure cetățenii că Germania nu va deveni parte a războiului din Ucraina, continuând să sprijine Kievul în lupta împotriva forțelor ruse.

`Da, dau această garanție", a declarat el ca răspuns la o întrebare în Bundestag miercuri, reluând comentariile pe care le-a făcut anterior. ”Asta este ceea ce susțin în calitate de cancelar".

Cu toate acestea, președintele rus Vladimir Putin a considerat mult timp Germania și alianța militară occidentală NATO drept parte la război, potrivit DPA.

Scholz a respins ideea că ar trebui să existe o încetare a focului în Ucraina în condițiile Rusiei. „În opinia mea, o încetare a focului care implică capitularea Ucrainei este ceva ce noi, Germania, nu ar trebui să sprijinim niciodată".

Cancelarul a spus că aceasta nu este o chestiune abstractă, „după cum puteți vedea din această ofertă ciudată de pace din partea lui Putin".

„El a spus că este pregătit să accepte o încetare a focului dacă Ucraina îi oferă, de asemenea, mai multe anexări pe gratis, ca să spunem așa".

Acest lucru arată că Putin nu are nicio intenție de a pune capăt războiului, a spus Scholz.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Scholz ucraina