x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sclavii ciocolatei fără a-i cunoaşte gustul: Mii de copii sunt obligaţi să muncească pe plantaţii de cacao (VIDEO)

Sclavii ciocolatei fără a-i cunoaşte gustul: Mii de copii sunt obligaţi să muncească pe plantaţii de cacao (VIDEO)

17 Ian 2012   •   11:52
Sclavii ciocolatei fără a-i cunoaşte gustul: Mii de copii sunt obligaţi să muncească pe plantaţii de cacao (VIDEO)

Majoritatea oamenilor adora ciocolata, insa pentru unii ciocolata inseamna sclavie. Pe plantatiile de cacao din Africa de Vest cei care muncesc sunt copii, robi ai unui sistem care realizeaza un produs pe care numeroase persoane din lume il consuma.

CNN a demarat un proiect prin care investigheaza ce se intampla cu acesti copii pe plantatiile din Africa. Reporterul David McKenzie a fost prezent in Coasta de Fildes, tara considerata cel mai mare producator de cacao din lume, si a descoperit ca acesti copii sunt obligati sa munceasca pe plantatiile de cacao fara a fi platiti. In plus, sunt tratati precum sclavii. Socant este ca multi dintre copii nu au gustat niciodata ciocolata si nu stiu ce inseamna "ciocolata".

In documentarul "Copiii sclavi ai ciocolatei", ce va fi difuzat pe 20 ianuarie, CNN dezvaluie o retea de trafic de persoane, fermierii folosindu-se de copiii obligati sa munceasca intr-o industrie cu preturi mici si false promisiuni.

Unul dintre miile de cazuri dramatice este cel al lui Abdul, un baiat de 10 ani, care lucreaza pe plantatii de trei ani fara sa fie platit. El primeste doar mancare si haine rupte. Abdul, care este din Burkina Faso, a fost adus de un strain in Coasta de Fildes dupa ce tatal lui a murit. Baiatul nu stie pentru ce se foloseste cacaua si nu a mancat niciodata ciocolata. (L.I.)

×
Subiecte în articol: ciocolata africa sclavie plantatie