x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost incinerat în Ciudad de Mexico

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost incinerat în Ciudad de Mexico

19 Apr 2014   •   08:11
Scriitorul Gabriel Garcia Marquez a fost incinerat în Ciudad de Mexico

Corpul neînsufleţit al marelui scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, decedat joi, la vârsta de 87 de ani, a fost incinerat în Ciudad de Mexico, a anunţat ambasadorul Columbiei în Mexic, Jose Gabriel Ortiz, informează sâmbătă AFP, citată de Agerpres. Postul de radio columbian Caracol a anunţat anterior că trupul său a fost incinerat joi, în aceeaşi zi a morţii sale. Potrivit Caracol, rămăşiţele pământeşti ale lui Garcia Marquez se află într-o capelă din cartierul Pedregal, din sudul capitalei Mexicului. Conducerea capelei, a afirmat că incinerarea a avut loc, fără a face însă precizări.

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1982, magul care a hipnotizat lumea cu poveştile lui dintr-un sătuc din Caraibe a murit joi, 17 aprilie, la 87 de ani.

Gabriel Garcia Marquez s-a născut în Aracataca, pe coasta caraibiană a Columbiei, la 6 martie 1927. Cu romane precum 'Colonelului nu are cine să-i scrie', 'Funeraliile bunicii', 'Incredibila şi trista poveste a candidei Erendira şi a bunicii sale fără suflet', 'Toamna patriarhului', 'Cronica unei morţi anunţate', 'Despre dragoste şi alţi demoni', 'Ştiri despre o răpire', sau volumul memoriilor neterminate, 'A trăi pentru a-ţi povesti viaţa', García Márquez şi-a fermecat cititorii de la prima pagină.

×