x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 16 persoane, printre care și copii, au fost ucise de o scurgere de gaz în Africa de Sud

Cel puțin 16 persoane, printre care și copii, au fost ucise de o scurgere de gaz în Africa de Sud

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   09:30
Cel puțin 16 persoane, printre care și copii, au fost ucise de o scurgere de gaz în Africa de Sud
Sursa foto: Hepta

Cel puțin 16 persoane, printre care trei copii, au fost ucise de o scurgere de gaz, într-un cartier de barăci din Boksburg, în Africa de Sud.

Serviciile de urgență anunțaseră inițial că până la 24 de persoane ar putea fi moarte în cartierul Angelo din Boksburg, un oraș de la periferia estică a orașului Johannesburg.

Dar poliția și premierul provinciei Gauteng, Panyaza Lesufi, au declarat ulterior că numărul deceselor a fost confirmat la 16.

"Nu este deloc o scenă plăcută ... Este dureroasă, epuizantă din punct de vedere emoțional și tragică", a declarat Lesufi, care a vizitat locul faptei, potrivit AP.

Poliția a declarat că cei trei copii uciși aveau vârste de 1, 6 și 15 ani.

Două persoane au fost duse la spital pentru tratament, a precizat poliția.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență William Ntladi a declarat că decesele de miercuri par să fi fost cauzate de un gaz care s-a scurs dintr-o butelie ținută într-o baracă. William Ntladi a explicat că se bănuiește că este vorba despre oxid de nitrat, un gaz extrem de toxic.

El a declarat pentru AFP că informațiile preliminare indică faptul că persoanele implicate foloseau acest gaz în activități miniere ilegale. Se pare că minerii utilizau gazul pentru a extrage aur din pământ în mod ilegal.

Boksburg este orașul în care 41 de persoane au murit după ce un camion care transporta gaz a rămas blocat sub un pod și a explodat în ajunul Crăciunului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: scurgere de gaz