x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francezii își pot schimba prenumele direct la Starea Civilă

Francezii își pot schimba prenumele direct la Starea Civilă

24 Feb 2017   •   13:21
Francezii își pot schimba prenumele direct la Starea Civilă

Doritorii îşi pot schimba prenumele direct la Starea Civilă, în Franţa, în condiţiile prevăzute de legea privind modernizarea justiţiei secolului 21 (J21), publicată în Monitorul Oficial la 19 noiembrie 2016, care a simplificat procedura. O circulară a Ministerului Justiţiei din 17 februarie, publicată online de Asociaţia primarilor din Franţa, specifică normele de aplicare, informează joi Liberation. 

În conformitate cu această circulară, "cererea de modificare a numelui trebuie acum să fie efectuată de ofiţerul de stare civilă din locul de reşedinţă al persoanei în cauză". Pentru minori, cererea trebuie să fie prezentată de către reprezentantul lor legal, însă copiii de treisprezece ani trebuie să aprobe schimbarea numelui pentru ca aceasta să fie aplicată. 

Ofiţerul de stare civilă poate avea dreptul de a refuza schimbarea, în cazul în care "consideră că cererea nu este de interes legitim", şi în special la copii, scrie Agerpres.

Cu toate că acest lucru se aplică tuturor, decizia este deosebit de importantă pentru persoanele transgen, pentru care era foarte complicat până acum să-şi schimbe numele. Este, deci, un prim pas pentru aceşti oameni, chiar dacă Franţa nu pare încă hotărâtă să autorizeze procedurile de schimbare de sex. 

Anterior, prenumele putea fi schimbat în Franţa doar la judecător.

×