x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se redeschide sezonul turistic in Asia de Sud-Est

Se redeschide sezonul turistic in Asia de Sud-Est

10 Ian 2005   •   00:00

Au trecut doua saptamani de la catastrofa din Asia de Sud-Est. Nu toate cadavrele au fost adunate. Identificate, nici atat. Avioanele cu ajutoare din toate colturile lumii sosesc constant in regiune.

In Sri Lanka si in Thailanda, autoritatile au inceput sa-si puna problema redeschiderii sezonului turistic. Ele spera ca, in trei-patru luni, planurile de reconstructie sa se finalizeze, iar strainii sa se reintoarca.

In Thailanda, autoritatile locale au devenit mai sceptice dupa ce medicii au avertizat ca identificarea cadavrelor ar mai putea dura cateva luni. In Maldive, situatia este dezastruoasa. Noua dintre cele 300 de insule locuibile ale arhipelagului au fost distruse in intregime. Cat priveste Indonezia, cea mai afectata dintre tarile lovite de valurile seismice, autoritatile sunt sceptice in privinta redeschiderii in viitorul apropiat a sezonului turistic. Indonezia a fost recent lovita de o ploaie torentiala fara precedent si de cateva replici nu foarte dure ale cutremurului din 26 decembrie.

NU SE LASA. O parte din agentiile de turism romanesti si-au anulat ofertele pregatite pentru inceputul acestui an in Thailanda. "Nu sunt cereri. Nu ne asteptam sa mai fie interes pentru aceasta zona in perioada urmatoare", spune Bogdan Hondor, directorul Agentiei Maxi Tourism. Alti operatori vand sejururi in nordul Thailandei, in zona neafectata de tsunami. "La 18 ianuarie avem clienti care sunt planificati sa calatoreasca aici si nu au renuntat la intentia lor", spune Cristian Balcescu, directorul CMB Travel. (Anca Aldea, Iohanna Onaca Purdea)

×
Subiecte în articol: externe