x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful diplomaţiei franceze afirmă că Damascul a folosit de 14 ori arme chimice de la sfârşitul lui 2013

Şeful diplomaţiei franceze afirmă că Damascul a folosit de 14 ori arme chimice de la sfârşitul lui 2013

de Agerpres    |    13 Mai 2014   •   20:27
Şeful diplomaţiei franceze afirmă că Damascul a folosit de 14 ori arme chimice de la sfârşitul lui 2013

Regimul sirian a folosit de 14 ori arme chimice de la sfârşitul anului 2013, a declarat, marţi, la Washington, ministrul de externe francez Laurent Fabius, care şi-a exprimat regretul că SUA nu au atacat Siria anul trecut, informează AFP.

"Avem dovezi, cel puţin 14 elemente, care arată că în ultimele săptămâni s-au folosit din nou arme chimice în cantităţi mai mici, în special clor", a afirmat Laurent Fabius, în cadrul unei conferinţe de presă la Washington.

"Avem martori credibili că s-a folosit de cel puţin 14 ori substanţe chimice din 25 octombrie 2013. Suntem pe cale să examinăm probele care au fost prelevate", a precizat el.

Aflat în vizită oficială la Washington, şi la încheierea unei întrevederi cu secretarul de stat John Kerry, Laurent Fabius s-a referit de asemenea la loviturile planificate împotriva Siriei în vara anului trecut de către Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie şi apoi abandonate în ultimul minut de preşedintele american Barack Obama.

"Regretăm acest lucru pentru că noi credem că ar fi schimbat mult lucrurile, din multe puncte de vedere, însă este un fapt şi nu vom reconstrui Istoria", a declarat el pentru presă.

×
Subiecte în articol: laurent fabius arme chimice siria