x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful Pentagonului crede ca rusii vor sa distruga unitatea NATO

Şeful Pentagonului crede ca rusii vor sa distruga unitatea NATO

28 Mar 2018   •   11:10
Şeful Pentagonului crede ca rusii vor sa distruga unitatea NATO
Sursa foto: GEORGES GOBET/AFP/Getty Images

Strategia Rusiei faţă de Occident se rezumă la acte catalogate de Moscova drept 'neglijabile', dar care au scopul de a diviza şi a slăbi democraţiile din lume, a apreciat seful Pentagonului, Jim Mattis, descriind ca 'periculos' acest comportament al Kremlinului.

 

'Rusii au îndepărtat însemnele de pe uniformele soldaţilor lor şi au intrat în Crimeea', a spus fostul general de marină, întrebat de jurnaliştii acreditaţi la Pentagon despre natura acţiunilor Rusiei si amintind în cazul dat de ocuparea peninsulei ucrainene în martie 2014 de către 'omuleţii verzi' ai Moscovei.

'Ei sustin că nu au nimic de a face cu separatiştii din estul Ucrainei', a spus în continuare ministrul american, remarcând: 'Nu ştiu cum pot spune asta şi să-şi păstreze seriozitatea'. 'Este foarte clar că s-au amestecat în alegerile altora', a adaugat şeful Pentagonului. 'Fac lucruri pe care le consideră neglijabile. Incearcă să spargă unitatea Alianţei Nord-Atlantice', crede Jim Mattis.

NATO a decis retragerea acreditărilor pentru şapte membri ai misiunii ruse de pe lângă Alianţă şi a respins trei cereri pentru acreditări suplimentare ca urmare a otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia la 4 martie pe teritoriul Marii Britanii. AGERPRES

×