x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Seism cu magnitudinea 5,7 în Indonezia

Seism cu magnitudinea 5,7 în Indonezia

09 Iun 2019   •   17:20
Seism cu magnitudinea 5,7 în Indonezia

Un seism cu magnitudinea 5,7 s-a produs duminică după-amiază în provincia indoneziană Central Java, a anunţat agenţia de climatologie şi geofizică din această ţară, potrivit DPA. 

Cutremurul produs în adâncul mării a avut loc la ora locală 4:32 PM (09:32 GMT), la o adâncime de 10 kilometri şi a avut epicentrul la circa 88 de kilometri sud-vest de oraşul Cilacap. 

Agenţia indoneziană de climatologie şi geofizică (BMKG) nu a emis niciun avertisment referitor la un potenţial tsunami şi nu au fost raportate persoane rănite sau pagube până la ora transmiterii acestor informaţii. 

Agenţia publică de presă Antara a relatat că rezidenţii din cartierul Kulon Progo, în provincia Yogyakarta, au fugit din locuinţe în momentul în care seismul a zguduit regiunea pentru circa şapte secunde. 

Un rezident local a povestit că era în mijlocul unei conversaţii cu un vecin când au simţit scaunele legănându-se. Aceştia au părăsit imediat locuinţa. 

Bărbatul a relatat că este încă traumatizat de seismul cu magnitudinea 5,9 din mai 2006, care a ucis aproape 6.000 de persoane şi a avariat grav mai multe clădiri printre care emblematicul complex de temple Prambanan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: indonezia