x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Senatul american a aprobat alocarea a 225 de milioane de dolari pentru sistemul antirachetă israelian 'Iron Dome'

Senatul american a aprobat alocarea a 225 de milioane de dolari pentru sistemul antirachetă israelian 'Iron Dome'

01 Aug 2014   •   20:35

Senatul american a aprobat vineri în unanimitate un proiect de lege care prevede acordarea unui ajutor de urgenţă Israelului în valoare de 225 de milioane de dolari pentru sistemul de apărare antiaeriană 'Iron Dome', relatează agenţia Reuters.

Precedentul proiect a căzut la vot joi, atunci când republicanii din Senat au blocat o rectificare bugetară mai largă ce avea ca principal scop să pună la dispoziţia Administraţiei de la Washington fonduri pentru gestionarea actualei crize generate de afluxul de imigranţi la frontiera cu Mexicul. Dar congresmenii americani au reuşit totuşi să ajungă la un acord în urma negocierilor din timpul nopţii.

Acum legea trebuie să treacă şi de Camera Reprezentanţilor, înainte de a fi în final promulgată de preşedintele Barack Obama. Dar având în vedere susţinerea tradiţională de care Israelul beneficiază în Congresul american, nu se aşteaptă ca actul normativ să întâmpine vreo rezistenţă semnificativă.

Sistemul antiaerian Iron Dome, finanţat parţial de Statele Unite, a fost folosit cu succes de armata israeliană în doborârea celor mai multe rachete lansate asupra Israelului de gruparea Hamas în actualul conflict armat ce durează de trei săptămâni.

×