x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Separatişti pro-ruşi au ocupat o cazarmă a Gărzii Naţionale ucrainene din Doneţk

Separatişti pro-ruşi au ocupat o cazarmă a Gărzii Naţionale ucrainene din Doneţk

17 Mai 2014   •   08:23
Separatişti pro-ruşi au ocupat o cazarmă a Gărzii Naţionale ucrainene din Doneţk

Separatişti pro-ruşi înarmaţi au preluat, vineri, controlul asupra unei cazărmi a Gărzii Naţionale ucrainene, în oraşul Donetsk, unul dintre bastioanele insurecţiei armate pro-ruse din estul Ucrainei, a anunţat un jurnalist AFP aflat la faţa locului.

În cursul serii, bărbaţi înarmaţi îmbărcaţi în uniforme cu bareta ordinului Sfântului Gheorghe, purtată de separatiştii din estul Ucrainei, au intrat în cazarma forţelor speciale ale Ministerului ucrainean de Interne.

Acestea au părut să nu opună rezistenţă, potrivit jurnalistului France Presse care a văzut camioane transportând membri ai Gărzii Naţionale părăsind sediul. "Controlăm baza", a declarat un bărbat înarmat îmbrăcat în uniformă la intrarea în cazarmă.

Potrivit unei agenţii ucrainene care a citat un responsabil al Ministerului de Interne, cartierul general a trecut sub controlul separatiştilor.

"Totul s-a desfăşurat în calm", a declarat pentru AFP o femeie vecină cu cazarma, martoră la scenă.

"Am văzut cum au venit bărbaţi înarmaţi, cu faţa acoperită. Ei au încercuit clădirea şi au negociat cu cei dinăuntru vreme de două ore. Le-au oferit militarilor opţiunea de a se alătura rebeliunii sau de a părăsi baza", a adăugat localnica, ce a dorit să îşi păstreze anonimatul.

×