x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov cere SUA și Coreei de Nord să înceapă negocierile pentru dosarul nuclear nord-coreean

Serghei Lavrov cere SUA și Coreei de Nord să înceapă negocierile pentru dosarul nuclear nord-coreean

25 Dec 2017   •   12:30
Serghei Lavrov cere SUA și Coreei de Nord să înceapă negocierile pentru dosarul nuclear nord-coreean

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a cerut luni Statelor Unite şi Coreei de Nord să înceapă negocieri privind dosarul nuclear nord-coreean, relatează agenţia de ştiri Ria Novosti, preluată de Reuters. 

Lavrov a afirmat că Rusia este pregătită să înlesnească astfel de negocieri. 

Moscova a cerut în repetate rânduri Washingtonului şi Phenianului să organizeze discuţii vizând detensionarea situaţiei în jurul programelor nuclear şi balistic ale Coreei de Nord. 

Ministerul de Externe nord-coreean a declarat duminică că cele mai recente sancţiuni ONU împotriva Phenianului reprezintă un act de război şi echivalează cu o blocadă economică completă împotriva sa. 

Pe de altă parte, Serghei Lavrov a afirmat că organizarea unei noi întâlniri între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump nu a fost încă discutată. 

"Momentul următoarei întâlniri nu a fost încă discutat", a spus şeful diplomaţiei ruse într-un interviu acordat luni Ria Novosti.

AGERPRES

×