x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov: Excluderea Rusiei din G8 nu va fi 'o mare tragedie'

Serghei Lavrov: Excluderea Rusiei din G8 nu va fi 'o mare tragedie'

24 Mar 2014   •   22:56

Excluderea Moscovei din G8 (Grupul marilor puteri), ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia, nu va fi 'o mare tragedie', a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov luni la Haga, unde participă la summitul asupra securităţii nucleare.

''Dacă partenerii noştri cred că acest format este depăşit, aşa să fie'', a declarat şeful diplomaţiei de la Moscova în cadrul unei conferinţe de presă. ''Noi nu ne agăţăm de acest format şi pentru noi nu este o mare tragedie dacă G8 nu se reuneşte'', a adăugat el.

Liderii G7, reuniţi la solicitarea preşedintelui american Barack Obama, au început luni la Haga o reuniune consacrată crizei ucrainene, în cadrul căreia urmează să ia în discuţie oportunitatea excluderii Rusiei din Grupul celor mai puternice ţări, în care Moscova a fost admisă în anul 1998.

Serghei Lavrov a făcut aceste declaraţii după întrevederile avute la Haga cu secretarul de stat american John Kerry şi cu ministrul ucrainean de externe Andrei Deşciţa. El nu a dezvăluit însă conţinutul întâlnirii tete-a-tete avute cu omologul său de la Kiev, întâlnire ce a reprezentat primul contact diplomatic la acest nivel între cele două ţări de la izbucnirea crizei în Ucraina.

×
Subiecte în articol: serghei lavrov summit g8