x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov face declarații ULUITOARE: Ne pare rău pentru istoria Ucrainei, care se prăbuşeşte în faţa ochilor noştri

Serghei Lavrov face declarații ULUITOARE: Ne pare rău pentru istoria Ucrainei, care se prăbuşeşte în faţa ochilor noştri

25 Iul 2022   •   14:10
Serghei Lavrov face declarații ULUITOARE: Ne pare rău pentru istoria Ucrainei, care se prăbuşeşte în faţa ochilor noştri
Sursa foto: Hepta

Rusia vrea să înlăture de la putere actualul guvern de la Kiev și iar cele două popoare vor trăi împreună în viitor, potrivit declarațiilor de la Cairo a șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, citat de dpa.

"Cu siguranţă, vom ajuta poporul ucrainean să se elibereze de regimul care este absolut antipopular şi antiistoric. Poporul rus şi ucrainean vor trăi împreună în viitor", a afirmat demnitarul.

Totodată, Lavrov a acuzat Occidentul că instigă administrația de la Kiev și poporul ucrainean la ură împotriva Rusiei.

"Ne pare rău pentru istoria Ucrainei, care se prăbuşeşte în faţa ochilor noştri, şi ne pare rău pentru cei care au cedat propagandei de stat a regimului de la Kiev, şi pentru cei care o susţin în ideea de a face din Ucraina inamicul etern al Rusiei", a spus acesta. El a spus anterior că forțele ruse nu se vor opri la ocuparea regiunii Donbas și vor avansa, motivând trimiterea de rachete cu rază lungă de acțiune din SUA, cu care forțele ucrainene pot ataca teritoriul Rusiei.

Serghei Lavrov s-a întâlnit la Cairo cu Liga Arabă. 

În ultimul timp, mai mulți oficiali de rang înalt de la Moscova și-au înăsprit declarațiile privind războiul din Ucraina. 

Actuala poziție a ministrul rus de Externe este diferită de cea exprimată anterior, arătând o schimbare semnificativă de poziție a Rusiei. 
"Nu avem planuri de a schimba regimul în Ucraina. Este la latitudinea ucrainenilor să decidă sub ce conducere vor să trăiască", a spus acesta în luna aprilie. 

Totodată, Lavrov s-a arătat deschis la discuții cu administrația de la Kiev "într-o gamă mai largă de probleme", dar reluarea procesului de negocieri nu depinde de partea rusă.
"Nu avem nicio prejudecată împotriva reluării negocierilor într-o gamă mai largă de probleme. Dar aceasta nu depinde de noi, pentru că autorităţile ucrainene, de la preşedinte până la numeroşii săi consilieri, declară constant că nu vor exista negocieri până când Ucraina nu va învinge Rusia pe câmpul de luptă", a amintit oficialul.

Acesta continuă să acuze Kievul că este "încurajat" de "curatorii ei occidentali", menţionând printre aceştia "Londra, Washington, Berlin şi alte capitale ale UE şi NATO".
"Alegerea le aparţine. Dar cu cât continuă să ceară Ucrainei să lupte până la capăt, şi înţelegem cu toţii ce şi al cui sfârşit va veni, cu atât mai mulţi oameni vor muri şi cu atât mai mult va persista situaţia actuală care nu este în beneficiul, în primul rând, a poporului ucrainean şi a statului ucrainean".

 

×
Subiecte în articol: ucraina serghei lavrov Rusia