x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serviciile secrete americane confirmă că avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer

Serviciile secrete americane confirmă că avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer

17 Iul 2014   •   23:33
Serviciile secrete americane confirmă că avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer

Serviciile secrete americane confirmă faptul că aeronava Boeing 777, prăbuşită în estul Ucrainei, a fost doborâtă de o rachetă sol-aer, informează publicaţia Wall Street Journal, citând surse oficiale.

Totuşi, serviciile de spionaj nu pot determina, încă, dacă racheta a fost lansată de pe teriotriul Ucrainei sau de pe teritoriul Rusiei.

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a oferit sprijin american preşedintelui Ucrainei pentru "a stabili ce s-a petrecut şi din ce motive", într-o convorbire telefonică petrecută la scurt timp după prăbuşirea aeronavei.

Există şi informaţii încă neconfirmate că s-ar fi găsit cutia neagră a avionului.

Între timp, separatiştii pro-ruşi din regiune au anunţat că sunt de acord cu un armistiţiu de trei zile cu trupele ucrainene pentru a se putea recupera trupurile şi bunurile victimelor de la locul prăbuşirii. 

Pe de altă parte, şeful securităţii de stat din Ucraina, Valentin Nalivaicenko, a acuzat doi ofiţeri ai serviciilor militare de informaţii ruse de implicarea în doborârea avionului şi a spus că aceştia trebuie pedepsiţi pentru "crima" lor.

Nalivaicenko a declarat că îşi bazează acuzaţia pe interceptarea unor conversaţii telefonice între cei doi ofiţeri.

"Acum ştim cine a comis această crimă. Vom face tot posibilul ca armata rusă care a comis această crimă să fie pedepsită", a spus el.

×
Subiecte în articol: avion prabusit ucraina