x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sicilia - Mafia, decapitată

Sicilia - Mafia, decapitată

de Sînziana Stancu    |    06 Noi 2007   •   00:00
Sicilia - Mafia, decapitată
Sursa foto: HANDOUT/

Succesorul "Naşului" mafiei siciliene a fost capturat de poliţia italiană inainte să fi ajuns "capo di tutti capi". Fugar de aproape zece ani, Lo Piccolo le-a căzut in măini carabinierilor ieri-dimineaţă.


Succesorul "Naşului" mafiei siciliene a fost capturat de poliţia italiană inainte să fi ajuns "capo di tutti capi". Fugar de aproape zece ani, Lo Piccolo le-a căzut in măini carabinierilor ieri-dimineaţă.

Salvatore Lo Piccolo, despre care poliţia italiană crede că urma să ii succeadă "Naşului" mafiei siciliene Bernardo Provenzano, aflat acum in inchisoare, a fost arestat ieri-dimineaţă, in apropiere de Palermo, scrie presa din Peninsulă. Impreună cu Lo Piccolo, supranumit "măna dreaptă" a lui Provenzano, a fost arestat şi fiul său, Sandro.


PERICULOŞII. Lo Piccolo, care se apropie de 60 de ani, este un gangster condamnat la inchisoare pentru crimă. După condamnarea din 1998, el a reuşit să se ascundă de autorităţile italiene pănă ieri. O dată cu prinderea sa şi a fiului său, locurile 15 şi 16 de pe "lista celor mai periculoşi fugari", ţinută de Ministerul de Interne italian, au fost "bifate", după cum a declarat un purtător de cuvănt al instituţiei. Alţi doi mafioţi, Andrea şi Adam Gaspar Pulizzi, au fost capturaţi de poliţia italiană in vila Giardinello, in apropiere de Palermo. Vila era o locaţie conspirativă a mafiei, unde cei patru ţineau o intrunire secretă, aflată in plină desfăşurare cănd poliţiştii au intervenit şi i-au capturat. Pe Lo Piccolo l-au ridicat chiar in momentul in care incerca să ascundă in toaletă mesaje pentru complicii săi, scrise pe hărtie igienică. "Arestările de astăzi au marcat o zi extraordinară pentru democraţia italiană şi pentru lupta antimafia", a afirmat Francesco Forgione, preşedintele Comisiei antimafia. După Provenzano, Lo Piccolo şi fiul său sunt cei care au refăcut relaţiile cu mafia din Statele Unite, a explicat Forgione, menţionănd că Lo Piccolo controla "investiţii in construcţii, magazine Mall, exporturile şi importurile anumitor companii". El preluase toate aceste afaceri ale mafiei de la "Naşul" Cosei Nostra, Provenzano, care a fost arestat in 2006, intr-o fermă dezafectată din oraşul său natal, Corleone, din Sicilia.

×
Subiecte în articol: externe piccolo