x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SVB, banca intrată în faliment, va fi cumpărată de First Citizens Bank

SVB, banca intrată în faliment, va fi cumpărată de First Citizens Bank

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   14:00
SVB, banca intrată în faliment, va fi cumpărată de First Citizens Bank
Sursa foto: Hepta

First Citizens Bank va achiziționa activele Silicon Valley Bank, au anunțat autoritățile americane, potrivit CNN.

First Citizens Bank va cumpăra cea mai mare parte a afacerilor Silicon Valley Bank, creditorul care a dat faliment la începutul acestei luni.

Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor (FDIC) a anunțat că a fost de acord ca First-Citizens Bank & Trust Company să cumpere toate depozitele și creditele SVB. Anterior, acestea au fost transferate către o bancă-punte în urma colapsului SVB „pentru a acorda timp FDIC să stabilizeze instituția".

Cele 17 foste sucursale ale SVB se deschid, luni, ca puncte de lucru ale First Citizens.

Falimentul băncii americane a provocat efecte în întreaga lume, iar specialiștii au vorbit despre amenințarea unei noi crize financiare mondiale.

Achiziția include prelunare unor active de circa72 miliarde de dolari ale Silicon Valley, cu un discount de 16,5 miliarde de dolari.
"Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA estimează costul prăbuşirii Silicon Valley Bank pentru Fondul de garantare al depozitelor (DIF) la aproximativ 20 miliarde de dolari. Costul exact va fi determinat când FDIC finalizează administrarea, în urma reorganizării", arată instituția.

Circa 90 miliarde de dolari în titluri de valoare şi alte active de la SVB vor rămâne în administrare pentru a fi dispersate.

First Citizens are active de 109 miliarde de dolari şi depozite totale de 89,4 miliarde de dolari.

 

×