x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi şi fiul său, anchetaţi pentru evaziune fiscală

Silvio Berlusconi şi fiul său, anchetaţi pentru evaziune fiscală

15 Oct 2010   •   00:00
Silvio Berlusconi şi fiul său, anchetaţi pentru evaziune fiscală

Procuratura din Roma l-a citat pe premierul Italiei, Silvio Berlusconi, precum şi pe fiul acestuia, Piersilvio Berlusconi, într-o anchetă privind evaziune fiscală, în cadrul achiziţiei de către trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor şi emisiunilor televizate.



În cadrul anchetei iniţiate de procurorul Pier Filippo Laviani, sunt citaţi Silvio Berlusconi, Piersilvio Berlusconi şi alţi membri ai conducerii trustului Mediaset, informează La Repubblica, citat de Mediafax.

Presupusa fraudă fiscală se referă la achiziţia de către grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor şi a unor emisiuni televizate. Potrivit procurorilor, Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducând cotele de plată a impozitelor în Italia, folosindu-se în acest sens de societăţi offshore.

Procurorii susţin că Mediaset cumpăra formate de emisiuni şi filme din străinătate, prin intermediul unor societăţi din "paradisuri fiscale", evitând astfel sistemul fiscal din Italia.

Ancheta are legătură cu un proces intentat la Milano, dar care este suspendat până ce Curtea Constituţională se va pronunţa în legătură cu validitatea legii "imposibilităţii legitime". Iniţiativa legislativă îi permite lui Silvio Berlusconi să evite să compară în justiţie o perioadă de maxim 18 luni.

×
Subiecte în articol: externe