x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov

O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   11:41
O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov
Sursa foto: Kahal Adass Jisroel

O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov miercuri dimineață, pe măsură ce incidentele antisemite din capitala germană au crescut în urma escaladării violente din Orientul Mijlociu.

Comunitatea Kahal Adass Jisroel a declarat că sinagoga sa din cartierul Mitte al orașului a fost atacată cu două dispozitive incendiare. Poliția a confirmat incidentul, potrivit AP.

"Persoane necunoscute au aruncat două cocktailuri Molotov de pe stradă", a scris comunitatea pe  Twitter. De asemenea, a postat înregistrări video cu polițiștii care investigau scena în fața sinagogii, care a fost delimitată.

 

 

Complexul clădirii comunității Kahal Adass Jisroel din centrul Berlinului găzduiește o sinagogă, o grădiniță și un centru comunitar.

Poliția a declarat, de asemenea, că au avut loc tulburări peste noapte între imigranți musulmani și poliție în cartierele Neukoelln și Kreuzberg ale orașului, precum și la faimoasa Poartă Brandenburg din Berlin, în urma cărora mai mulți ofițeri au fost răniți.

În urma atacului brutal al Hamas asupra Israelului la data de 7 octombrie și a războiului ulterior din Gaza, poliția a sporit securitatea instituțiilor evreiești din Berlin și din întreaga Germanie. Cu toate acestea, steagurile israeliene care au fost ridicate ca semn de solidaritate în fața primăriilor din întreaga țară au fost smulse și arse. Mai multe clădiri din Berlin locuite de evrei au avut steaua lui David pictată pe uși și pereți.

 

O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov

×