x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai multe persoane care se aflau la bordul avionului trecut prin turbulenţe trebuie operate

Mai multe persoane care se aflau la bordul avionului trecut prin turbulenţe trebuie operate

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   21:30
Mai multe persoane care se aflau la bordul avionului trecut prin turbulenţe trebuie operate

Multe dintre persoanele grav rănite în zborul Londra-Singapore care a trecut prin turbulențe au nevoie de operații la coloană, a anunțat un spital din Bangkok.

Un purtător de cuvânt al Spitalului Samitivej Srinakarin din Bangkok, Thailanda, a declarat că șase britanici se numără printre cele 20 de persoane care se află încă la terapie intensivă după ce zborul Boeing 777 al companiei Singapore Airlines a coborât brusc la 1.800 de metri, după ce a trecut prin turbulențe deasupra Mării Andaman.

Printre ceilalți pacienți aflați la terapie intensivă se numără șase persoane originare din Malaysia, trei din Australia, doi din Singapore și câte o persoană din Hong Kong, Noua Zeelandă și Filipine.

Geoff Kitchen, în vârstă de 73 de ani, din Gloucestershire, Marea Britanie, a murit în urma unui presupus atac de cord după acest incident ciudat, în ciuda faptului că echipajul de zbor a încercat să îl resusciteze timp de 20 de minute.

Unul dintre pasageri, Josh Silverstone, a declarat pentru Sky News că la bord s-a primit alerta privind centurile de siguranță, după care s-a auzit o „explozie uriașă".

„Îmi amintesc că m-am trezit pe podea și auzeam oamenii plângând, M-am uitat în jur și am văzut sânge și tavanul căzând", a spus el.

Spitalul Samitivej Srinakarin a declarat că a acordat îngrijiri medicale unui număr total de 104 persoane după ce zborul a fost deviat în Thailanda.

Este încă neclar ce anume a cauzat turbulențele, dar datele de la Flightradar24 au arătat că „zborul s-a confruntat cu o schimbare rapidă a vitezei verticale, în concordanță cu un eveniment brusc de turbulență".

(sursa: Mediafax)

 

×