x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria, o "problemă de securitate naţională" pentru SUA şi Europa, spune un ministru american

Siria, o "problemă de securitate naţională" pentru SUA şi Europa, spune un ministru american

de Agerpres    |    08 Feb 2014   •   09:28
Siria, o "problemă de securitate naţională" pentru SUA şi Europa, spune un ministru american

Siria a devenit o "problemă de securitate naţională" pentru Statele Unite ale Americii şi Europa, a declarat vineri noul ministru american al securităţii interne Jeh Johnson, după revenirea dintr-o deplasare în Polonia.

"Siria a fost cel mai important subiect de conversaţie (pentru ţările europene, n.r.) şi pentru noi. Siria a devenit o problemă de securitate naţională", a declarat la Washington ministrul Johnson, în primul său discurs important de la preluarea funcţiei la sfârşitul lui decembrie.

"Ne vom concentra pe combatanţii străini care merg în Siria", a precizat el, după participarea la reuniunea miniştrilor de interne ai G6 (Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Polonia).

"În baza activităţii noastre şi a celei a partenerilor noştri internaţionali, ştim că indivizi din SUA, Canada şi Europa merg în Siria pentru a se implica în conflict", a afirmat Jeh Johnson.

"În acelaşi timp, extremişti încearcă în mod activ să recruteze occidentali, să îi îndoctrineze şi să îi trimită în ţările lor de origine cu o misiune extremistă", a adăugat oficialul american, vorbind în faţa membrilor centrului de reflecţie Wilson Center.

"Nu este vorba numai despre ţara noastră, dar şi aliaţii noştri sunt îngrijoraţi (...) şi suntem pregătiţi să facem ceva", a subliniat ministrul, adăugând că directorii agenţiei americane de informaţii CIA şi al poliţiei federale FBI împărtăşesc aceeaşi îngrijorare.

×
Subiecte în articol: conflict siria razboi civil siria