x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sistemul de rachete BUK-M1, cu care ar fi fost doborât avionul malaezian, filmat în timp ce este mutat de rebeli în Rusia (VIDEO)

Sistemul de rachete BUK-M1, cu care ar fi fost doborât avionul malaezian, filmat în timp ce este mutat de rebeli în Rusia (VIDEO)

18 Iul 2014   •   14:50
Sistemul de rachete BUK-M1, cu care ar fi fost doborât avionul malaezian, filmat în timp ce este mutat de rebeli în Rusia (VIDEO)

Consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşcenko a scris, pe contul său de Facebook, că rebelii ar fi reuşit în noaptea de joi spre vineri să transporte în Rusia sistemul de rachete Buk-M1, cu care ar fi doborât avionul malaezian de pasageri, cu 298 de persoane la bord, în estul Ucrainei.

'O instalaţie Buk-M1 cu care a fost efectuat un tir de rachetă în ajun a fost evacuată pe teritoriul Rusiei, unde aceasta va fi, cel mai probabil, distrusă', scrie Gheraşcenko pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, 'teroristul internaţional Strelkov alias Ghirkin s-a deplasat în cursul nopţii personal la Snejnoe (localitate în apropiere de care a căzut avionul) pentru a prelua sub control situaţia cu avionul doborât'. Igor Strelkov este unul dintre liderii militari ai rebelilor din Doneţk.

Citește și Apocalipsa vine azi

'Conform celor mai recente informaţii ale serviciilor noastre speciale, cutiile negre găsite de terorişti vor fi predate astăzi 'patronilor' lor din FSB la un punct de trecere a graniţei din zona Lugansk', a mai scris Gheraşcenko.

×