x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație incredibilă în Irak: Un avion a fost forțat să se întoarcă din drum, după ce fiul unui ministru a întârziat la îmbarcare

Situație incredibilă în Irak: Un avion a fost forțat să se întoarcă din drum, după ce fiul unui ministru a întârziat la îmbarcare

07 Mar 2014   •   08:19
Situație incredibilă în Irak: Un avion a fost forțat să se întoarcă din drum, după ce fiul unui ministru a întârziat la îmbarcare

Un avion care decolase din Beirut cu destinaţia Bagdad a fost forţat joi să se întoarcă la sol pentru a-l lua pe fiul unui ministru irakian care întârziase, a anunţat compania aeriană libaneză Middle East Airlines (MEA), potrivit AFP, citată de Agerpres.

MEA asigură că a invitat în mai multe rânduri pasagerii întârziaţi să se prezinte la poarta de îmbarcare, dar nici urmă de fiul ministrului.

'Unii pasagerii nu au răspuns apelurilor şi avionul a decolat cu o întârziere de mai multe minute', potrivit unui comunicat al companiei, publicat de Agenţia Naţională de Informaţii (ANI) libaneză.

'Cu 20 de minute înainte de decolare, MEA a fost informată prin biroul său din Bagdad că avionul va fi împiedicat să aterizeze dacă un anumit pasager nu se află la bord', a explicat MEA.

Acest pasager nu era altul decât Mahdi al-Ameri, fiul ministrului irakian al transporturilor, Hadi al-Ameri. Iar avionul s-a întors.

MEA a precizat că este în contact cu autorităţile irakiene în legătură cu acest incident care i-a provocat pierderi financiare şi i-a dezorganizat planurile de zbor.

La Bagdad, incidentul a suscitat reacţii contradictorii, premierul Nouri al-Maliki cerând destituirea celor care au cerut întoarcerea avionului, în timp ce Ministerul Transporturilor neagă orice responsabilitate.

Primul ministru a cerut ca 'toate persoanele responsabile' de întoarcerea avionului să fie 'concediate', a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia pentru AFP.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor afirmase că este 'total fals' că un avion ar fi făcut cale întoarsă din cauza fiului ministerial.

El a adăugat că MEA fusese informată înainte de decolare că avionul nu va fi autorizat să aterizeze din cauza unor lucrări de întreţinere a aeroportului din Bagdad şi că acesta ar fi motivul pentru care avionul a trebuit să se întoarcă.

×