x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situaţia politică actuală din Ucraina ar reprezenta o ameninţare pentru securitatea siturilor nucleare ale ţării

Situaţia politică actuală din Ucraina ar reprezenta o ameninţare pentru securitatea siturilor nucleare ale ţării

23 Apr 2014   •   20:38
Situaţia politică actuală din Ucraina ar reprezenta o ameninţare pentru securitatea siturilor nucleare ale ţării

"Ceea ce se petrece în prezent este extrem de periculos. Niciun sit nuclear din Ucraina, între care zona Cernobîl, nu beneficiază de o protecţie garantată împotriva tentativelor indivizilor, care şi-au înlocuit bâtele cu arme automate, de a şantaja Ucraina şi ţările vecine cu aruncarea în aer a acestor bombe murdare", a afirmat şeful partidului social-ecologic 'Uniunea. Cernobîl. Ucraina', Iuri Andreev, citat de RIA Novosti.

El a adăugat că o situaţie periculoasă s-a înregistrat în luna ianuarie, când indivizi înarmaţi cu bâte au luat cu asalt clădirea Ministerului ucrainean al Energiei. "Câteva lovituri cu acest bâte în tablourile de comandă ale sistemului energetic al Ucrainei ar fi fost suficiente pentru a provoca sute de avarii în centralele din ţară, între care patru nucleare. Aceasta înseamnă că Ucraina actuală nu este protejată de repetarea unor astfel de situaţii. Trebuie să fie oprit, cât mai repede posibil, banditismul în ţara noastră, care poate avea consecinţe deosebit de grave", a subliniat Iuri Andreev, potrivit aceleiaşi surse.

×