x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situaţie critică pe insulele din sud-estul Mării Egee. Numărul refugiaților sirieni a crescut cu 223%

Situaţie critică pe insulele din sud-estul Mării Egee. Numărul refugiaților sirieni a crescut cu 223%

08 Oct 2014   •   20:27
Situaţie critică pe insulele din sud-estul Mării Egee. Numărul refugiaților sirieni a crescut cu 223%
Sursa foto: Situaţie critică pe insulele din sud-estul Mării Egee. Numărul refugiaților sirieni a crescut cu 223%

Insulele greceşti sunt ''în stare de urgenţă'' din cauza lipsei de infrastructuri pentru cazarea refugiaţilor veniţi îndeosebi din zone de război, al căror număr a crescut cu 223% la începutul lui 2014 în raport cu începutul lui 2013, a indicat miercuri Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) în Grecia, relatează AFP.

''Situaţia din insule, mai ales în sud-estul Mării Egee, Arhipelagul Dodecanez, este critică, din cauza lipsei de infrastructuri de cazare'' a refugiaţilor, a explicat Georges Tsampropoulos, responsabil din cadrul agenţiei ONU.

În total, 22.089 de persoane au sosit în perioada ianuarie-august 2014 pe insulele din Marea Egee, dintre care majoritatea sunt sirieni, faţă de 6.834 în aceeaşi perioadă din 2013 şi 11.500 pe toată durata anului trecut. Numai în luna septembrie, 7.500 de persoane au trecut frontierele maritime greceşti, dintre care 3.000 au trecut prin Arhipelagul Dodecanez, potrivit UNHCR. Majoritatea persoanelor respective provin din Siria, Somalia, Eritreea şi Afganistan.

×