x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şoc în Partidul Republican!

Şoc în Partidul Republican!

de Mihaela Biliovschi    |    30 Aug 2008   •   00:00
Şoc în Partidul Republican!

Candidatul partidului la Preşedinţia Statelor Unite, John McCain, a şocat sute de milioane de americani. Alegerea sa pentru funcţia de vicepreşedinte a venit ca o bombă atît în tabăra politică a republicanilor, cît şi a democraţilor.Candidatul partidului la Preşedinţia Statelor Unite, John McCain, a şocat sute de milioane de americani. Alegerea sa pentru funcţia de vicepreşedinte a venit ca o bombă atît în tabăra politică a republicanilor, cît şi a democraţilor.
O femeie pentru funcţia de vicepreşedinte!

CEA MAI TÎNARA. Sarah Palin nu este cunoscută mai deloc pe scena politică, ea fiind aleasă Guvernator al statului Alaska în urmă cu mai puţin de doi ani. Are 44 de ani şi este cunoscută de cei apropiaţi ca fiind o luptătoare ambiţioasă.

Analiştii politici se aşteptau ca McCain să aleagă ca partener pe unul dintre foştii săi rivali, numele afaceristului Mitt Romney fiind cel mai vehiculat. Cu cîteva ore înainte de anunţul lui McCain, mass media anunţa o schimbare de ultimă oră în preferinţele lui McCain, anunţînd numele Guvernatorului de Minnesota, Tim Pawlenty, ca posibilă alegere pentru vice. Alegerea lui McCain nu a putut fi prezisă de nimeni, iar republicanii s-au dovedit capabili de a păstra secretul pînă în ultimul moment. Analiştii politici au fost prinşi în off-side.

TACTICA. După discursul lui Barack Obama, cînd a fost nominalizat oficial candidat la Preşedinţie din partea Democraţilor, republicanii au fost aruncaţi în uitare. Un spot publicitar timid al lui John McCain îl felicita pe adversarul său pentru o ”treabă bine făcută”. ”Şi mîine o luăm de la capăt”, mai spunea McCain în spotul publicitar.

ÎNCREZATORI
. Mai mult bucuroşi decît speriaţi, susţinătorii republicani par să fi prins curaj la auzul numelui guvernatorului de Alaska. Nu atît pentru faptul că ea ar fi perfectă pentru funcţie de vicepreşedinte, ci mai ales pentru faptul că alegerea făcută a reuşit să atragă atenţia în tabăra republicanilor.

Cu două luni rămase pînă la alegeri, se anunţă o bătălie foarte strînsă, un an electoral ce marchează cîteva pagini bune de istorie şi doi candidaţi cu strategii inteligente pentru cîştigarea funcţiei de preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

×
Subiecte în articol: externe mccain