x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Gest de normalitate sau abatere gravă? Soldaţii din imagine, sancţionaţi dur de comandanţi

(VIDEO) Gest de normalitate sau abatere gravă? Soldaţii din imagine, sancţionaţi dur de comandanţi

30 Aug 2013   •   12:56
(VIDEO) Gest de normalitate sau abatere gravă? Soldaţii din imagine, sancţionaţi dur de comandanţi

Ceea ce reţelele de socializare au numit un gest binevenit de normaliate este considerat de armata israeliană drept "o abatere de cea mai mare gravitate" pentru care cei doi soldaţi din imagine au fost deja sancţionaţi, scrie 972mag.com.

Pe 27 august, cei doi militari, aflaţi în misiune de patrulare în Cisiordania, au fost atraşi de muzica unei petreceri. Era vorba de o nuntă între palestinieni, la care cei doi au fost invitaţi să participe.

Soldaţii nu numai că au acceptat invitaţia, dar au şi dansat, unul în cârca celuilalt, pe hit-ul "Gangnam Style", alături de palestinieni, fiind filmaţi cu telefoanele mobile.

La două zile după ce filmul era urcat pe YouTube şi distribuit pe reţelele de socializare drept un exemplu de apropiere între două tabere adverse, armata israeliană a reacţionat dur.

Întregul dispozitiv din care făceau parte cei doi soldaţi a fost suspendat.

"Este o abatere de cea mai mare gravitate", se arată într-un comunicat al armatei israeliene. "Soldaţii au fost chemaţi pentru interogatorii, iar comandanţii brigadei investighează incidentul. Împotriva soldaţilor în chestiune se vor lua măsurile necesare", se mai arată în comunicat. 

Soldaţii israelieni dansând la nuntă

×
Subiecte în articol: cisiordania armata israeliana