x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soldații ruși cer muniție, Moscova le trimite circ

Soldații ruși cer muniție, Moscova le trimite circ

20 Dec 2022   •   07:40
Soldații ruși cer muniție, Moscova le trimite circ

Rusia va trimite muzicieni în prima linie, pe frontul ucrainean, pentru a ridica moralul trupelor. Ministerul rus al Apărării a anunțat că săptămâna aceasta va începe formarea „brigăzii creative de primă linie”, în cadrul căreia vor intra și artiști de circ. Anunțul confirmă informațiile prezentate anterior de armata britanică. 

 

Noua idee a rușilor vine în timp ce oficialii din apărarea din Marea Britanie spun că moralul scăzut continuă să fie o „vulnerabilitate semnificativă în mare parte a forței ruse”. Sursele britanice au declarat că noua brigadă de creație - care urmează unei campanii recente, ce îndeamnă publicul să doneze instrumente muzicale trupelor - este în concordanță cu utilizarea istorică a „muzicii militare și a divertismentului organizat” pentru a ridica moralul.

Analiștii militari occidentali se îndoiesc însă că noua brigadă va distrage atenția trupelor, care sunt preocupate în primul rând de „ratele foarte mari ale victimelor, conducerea slabă, problemele salariale, lipsa echipamentului și muniției și lipsa de claritate cu privire la obiectivele războiului”.

Potrivit publicației ruse RBC News, citată de BBC, brigada va fi formată din trupe mobilizate în cadrul unității de recrutare a președintelui Vladimir Putin, precum și „artişti profesionişti care au intrat voluntar în serviciul militar”.

Noua unitate va avea sarcina de a menține „o stare morală, politică și psihologică înaltă în rândul participanților la operațiunea militară specială”, a anunțat Ministerul rus al Apărării

×
Subiecte în articol: soldati rusi munitie