x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia laureatului premiului Nobel pentru pace, obligată de poliţie să părăsească Beijingul

Soţia laureatului premiului Nobel pentru pace, obligată de poliţie să părăsească Beijingul

09 Oct 2010   •   00:00

Poliţia chineză a obligat-o pe soţia laureatului premiului Nobel pentru pace de anul acesta, disidentul Liu Xiaobo, să părăsească Beijingul şi se pare că a dus-o în oraşul Jinzhou, din nord-estul ţării, unde este închis soţul său.



"Poliţia stă aici, aşteptând să îmi strâng lucrurile", a declarat soţia disidentului, Liu Xia, citată de Radio Free Asia, informează DPA, citat de realitatea.net. Liu Xia a precizat că forţele de ordine au spus că intenţionează să o ducă la Jinzhou, dar este îngrijorată că ar putea fi mutată într-o altă casă din afara Beijingului, unde să fie plasată în arest la domiciliu.

"Mi-au spus că o să pot să îl văd (pe Liu Xiaobo -n.red.) mâine", a afirmat Liu Xia.

Disidentul Wang Jinbo l-a citat şi pe fratele lui Liu Xiaobo, care a spus că Liu Xia se îndreaptă spre închisoarea din Jinzhou, "în compania poliţiei".

Liu Xia urma să ajungă la Jinzhou sâmbătă dimineaţă, însoţită de fratele său, a scris Wang pe contul său de Twitter. Wang este prieten al Liu Xia şi a călătorit cu ea în iulie, în timpul uneia dintre cele patru vizite la închisoarea de la Jinzhou făcute de când a fost transferat acolo Liu Xiaobo, în luna mai.

×
Subiecte în articol: externe