x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia lui bin Laden: Osama nu a ieşit din cameră timp de cinci ani!

Soţia lui bin Laden: Osama nu a ieşit din cameră timp de cinci ani!

06 Mai 2011   •   11:34
Soţia lui bin Laden: Osama nu a ieşit din cameră timp de cinci ani!
164091-.jpgOsama bin Laden şi-a petrecut ultimii cinci ani în camera din reşedinţa în care a fost ucis de forţele americane. Soţia yemenită a liderului terorist, Amal al-Sadah, le-ar fi spus anchetatorilor că ea şi soţul ei nu au părăsit camera în ultima jumătate de deceniu, relatează Daily Mail.

Potrivit cotidianului britanic, singura posibilitate în care Osama bin Laden ar fi scăpat de o moarte sigură, în momentul raidului forţelor americane de elită, ar fi fost dacă teroristul ar fi fost  dezbrăcat. Potrivit ultimelor informaţii legate de operaţiunea "Geronimo", atacul echipei de comando american l-a suprins pe liderul Al Qaida în pijamale.

Iniţial, consilierul preşedintelui american Barack Obama împotriva terorismului, John Brennan, a declarat că ordinul dat militarilor americani a fost de a-l captura pe Osama în viaţă. "Dacă nu ar fi reprezentat niciun fel de pericol, Osama ar fi fost capturat viu pentru că acesta a fost ordinul", a spus oficialul american.

Cu toate acestea, Leon Panetta, directorul CIA, a afirmat că Osama bin Laden ar fi făcut "câteva mişcări periculoase", dar că, "sincer, nu cred că ar fi avut timp să spună sau să facă ceva".

×
Subiecte în articol: osama bin laden ucis