x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spion britanic, "împachetat" într-o geantă sport

Spion britanic, "împachetat" într-o geantă sport

25 Aug 2010   •   00:00

Un spion britanic a fost găsit mort în baia apartamentului său situat în apropiere de sediul MI6, serviciul de informaţii secrete, transmite Daily Express.



Trupul neînsufleţit al agentului în vârstă de circa 30 de ani ar fi fost descoperit într-o geantă sport de mari dimensiuni. Telefonul său mobil şi o colecţie de cartele SIM au fost răspândite cu atenţie în apartament.

Scotland Yard a lansat o anchetă după ce echipele de experţi legişti au verificat locul. Poliţia a ridicat marţi seară trupul neînsufleţit aflat într-o geantă sport de culoare roşie. Bărbatul a fost luat de o ambulanţă privată neagră. El ar fi fost un ofiţer de comunicaţii la "postul de ascultare" al guvernului, GCHQ din Cheltenham, Gloucestershire, dar fusese transferat temporar la sediul MI6.

Poliţia nu a făcut nicio arestare şi nici nu a oferit informaţii suplimentare despre deces. Echipa de detectivi criminalişti este ajutată de serviciul de securitate şi de ofiţeri de contraterorism.

Agentul locuia într-o zonă unde preţul caselor poate ajunge la un milion de lire. Accesul pe strada pe care locuia acesta a fost interzis, iar legiştii au căutat dovezi în interiorul şi în jurul clădirii de cinci etaje.

"Ofiţerii au fost chemaţi luni, în jurul orei 16.40, ca urmare a unor informaţii privind o moarte suspectă. Ei au găsit trupul neînsufleţit al unui bărbat în jurul vârstei de 30 de ani", a precizat poliţia metropolitană. Autopsia este programată pentru miercuri.

Ultimul spion care a fost omorât pe teritoriul britanic a fost fostul ofiţer KGB şi al Seviciului Federal de Securitate din Rusia, Aleksandr Litvinenko, în noiembrie 2006, notează Agerpres.

Litvinenko, care a plecat din Rusia şi a cerut azil politic în Marea Britanie, s-a îmbolnăvit după ce a fost otrăvit cu poloniu radioactiv 210.
Ancheta autorităţilor britanice asupra morţii sale s-a încheiat printr-o solicitare nerezolvată ca Rusia să-l extrădeze pe principalul suspect, Andrei Lugovoi.

×
Subiecte în articol: externe