x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spionaj în computerele armatei americane

Spionaj în computerele armatei americane

de Sînziana Stancu    |    25 Aug 2010   •   00:00

Un oficial de la Pentagon a recunoscut pentru prima dată că, în 2008, s-a produs cea mai gravă intruziune în computerele armatei americane



Totul a pornit de la un stick de memorie introdus într-un laptop al armatei Statelor Unite, la un post militar din Orientul Mijlociu, relatează Washington Post. Adjunctul secretarului apărării, William J. Lynn, a explicat publicaţiei Foreign Affairs,într-un articol în care era vorba despre strategia cibernetică a Pentagonului, că un cod dăunător plasat pe un stick de o agenţie de informaţii străină s-a încărcat pe o reţea administrată de Comandamentul Central al armatei americane. "Acel cod s-a extins nedetectat atât în sisteme clasificate, cât şi neclasificate, de unde puteau fi transferate date către servere sub control străin", a continuat Lynn, estimând că această operaţiune "era cel mai mare coşmar al unui administrator de reţea: un program care operează silenţios, pentru a livra planuri operative în mâinile unui adversar necunoscut".

Decizia lui Lynn de a declasifica incidentul pe care oficialii de la Apărare l-au ţinut secret reflectă dorinţa Pentagonului de a atrage atenţia Congresului şi a opiniei publice privind ameninţările cu care se confruntă sistemele computerizate americane, au comentat unii experţi citaţi de Washington Post. Dar pentru alţii, declasificarea acestui incident a generat temeri că Lynn le-a oferit adversarilor informaţii utile.

×
Subiecte în articol: externe